Genieten op sterrenniveau

Genieten op sterrenniveau

Zondag 24 april 2022, categorie: Restaurants en drinken Hotels en arrangementen, Aletta

Jaarlijks vindt de Michelin sterrenceremonie plaats. Dit is hét evenement in de haute cuisine wereld waarbij koks en restaurants erkenning wordt toegewezen in de vorm van een Michelinster of –gidsbenoeming. Een beperkt aantal restaurants in Nederland krijgt één, twee of drie sterren toegewezen. Nederland telt momenteel 111 restaurants met één of meer Michelinsterren. Dit zijn restaurants die aan de top staan als het gaat om creativiteit in de keuken, uitstekende bediening en een unieke beleving van begin tot eind. Eten op Michelin-niveau is ook wel kunst met voedsel.

Restaurant De Kromme Dissel

In de Gelderse bossen van Heelsum bevindt zich restaurant De Kromme Dissel, onderdeel van Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland. Het restaurant is één van de 111 restaurants in Nederland die zijn bekroond met een Michelinster. De bekroning is al een geweldige prestatie op zich, maar De Kromme Dissel is zelfs al 51 jaar in het bezit van de Michelinster! Dat is een unieke prestatie in Nederland, geen ander restaurant heeft zo lang een Michelinster mogen dragen.

Het restaurant is gevestigd in een oud Saksische boerderij dat dateert uit de 17e eeuw. De oude boerderij geeft een authentieke sfeer aan de unieke belevenis in De Kromme Dissel. Je waant jezelf terug in de tijd terwijl je geniet van de culinairste gerechten, eventueel met een bijpassend drankje. De Kromme Dissel bevindt zich aan de rand van het dorp in de prachtige bossen en is goed bereikbaar via de A50. Doordat het restaurant zich in de bossen bevindt, is hier genieten en tot rust komen helemaal niet moeilijk!

Culinaire geschiedenis

De chef-kok en zijn keukenbrigade staan graag klaar om de lekkerste gerechten met creativiteit en liefde voor te bereiden. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen werkt een uitstekend team samen om vanuit een klassieke Franse basis de meest bijzondere belevenissen voor de gasten te serveren. Het team zorgt voor culinaire gerechten met smaken uit binnen- en buitenland, gebruik makend van de beste en de mooiste producten uit het seizoen en de streek. Maïtre-Sommelier Ronnie Brouwer zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt met bijpassende wijnen of wijnarrangementen. De wijnen zijn geselecteerd om de gerechten op een harmonieuze manier samen te brengen met de drankjes. Of het nou om een vijf-, zes- of zevengangendiner gaat, het zal gegarandeerd smaken!

Uit eten gaan in een sterrenrestaurant is een echte belevenis. De gerechten komen mooi samen, er is een goede balans in de gerechten en elke smaak wordt benut. Ook voor moeilijke eters is een etentje in een sterrenrestaurant een prachtige kans. Er is genoeg keuze en alles wordt doordacht geserveerd. De smaken vallen samen en zullen niet telleurstellen. Daarnaast ziet het er ook nog eens fotografisch top uit. De bediening is bovendien uitstekend. Ze adviseren in de beste wijnen en helpen graag met vragen.

Ook benieuwd geworden naar De kromme Dissel? Reserveer snel voor een lunch of diner op dinsdag tot en met zaterdag en geniet van de overheerlijke gerechten die bereid worden!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.