Top 10 mooiste wandelroutes in Nederland

Leestijd: 4 minuten en 30 seconden

Top 10 mooiste wandelroutes in Nederland

Zondag 17 maart 2024, categorie: Toplijsten, Mara

Ben jij eraan toe om heerlijk te ontspannen tijdens een mooie wandeling, dan kan dit in combinatie met een overnachting bij één van onze mooie Fletcher hotels in Nederland. Door het ruime aanbod van 110 locaties kan je ervoor kiezen om heerlijk te gaan wandelen op de Veluwe, of in de mooie duinen in Noord-Holland. Omdat de hotels van Fletcher op de mooiste plekken van ons land liggen, weten wij precies waar jij moet zijn. Wij hebben enkele tips voor je. Lees snel verder welke wandelroutes je kan doen in de mooiste gebieden.

1 - Wandelroutes Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland heb je verschillende leuke routes waaruit je kunt kiezen. Wil je een mooie wandeling maken door de duinen of kies je sneller voor het bos? Met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Jan Van Scorel kun je voor beide gaan. De omgeving van het hotel wordt afgewisseld door duinen, bossen, polders en heidegebieden. De breedste en hoogste duinen van Nederland vind je in de Nationaal Park de Schoorlse duinen. Deze duinen hebben een uitgebreid netwerk van wandelroutes. Vanuit het hotel kun je via de linker achterzijde het hotelterrein aflopen. Je ziet dan het buitencentrum van de Schoorlse duinen. Bij de ingang bevindt zich een informatiebord waarop alle wandelroutes vermeld staan. De verschillende routes hebben allemaal een eigen kleur, met daarin beschrijvingen waar je naartoe gaat wandelen en wat de afstand is. Zo kun je zelf kiezen welke route en afstand je gaat afleggen in het mooie duingebied van Schoorl. Liever een uitgestippelde route? Kijk dan eens naar de ANWB Blanke top der duinenroute waarbij het hotel start- en eindpunt is. Let op: dit is oorspronkelijk een ANWB fietsroute, maar kan ook als inspiratiebron voor wandelroutes worden gebruikt.

2 - Wandelroutes Zeeland

Zeeland ontdekken? Dat kan in combinatie met het Klavertje Vier wandelarrangement. In vier of vijf dagen tijd bezoek je verschillende hotels terwijl je veel natuur en bijzondere plekken ontdekt. De combinatie van vakantie en wandelen is samen het Klavertje Vier. Je kunt ervoor kiezen om dit arrangement te reserveren in de provincie Zeeland. Fletcher Hotels biedt in dit arrangement drie hotels aan waaronder Fletcher Strandhotel Renesse, Fletcher Duinhotel Burgh Haamstede of Fletcher Landgoed Hotel Renesse. Je wandelt van hotel naar hotel waar je ook blijf overnachten. De routes lopen langs de forse dijken, eindeloze bossen en de pittoreske dorpjes. Meer informatie over dit arrangement vind je hier.

3 – Wandelroutes Zuid-Holland

In het mooie levendige Den Haag kun je een wandelroute volgen door het Haagse Bos. Of ga je op pad tijdens een route door het centrum? In hartje stad bevinden zich veel bezienswaardigheden waaronder Paleis Noordeinde. Je kunt ervoor kiezen om een stadswandeling van 4 kilometer te nemen. Deze route brengt je langs de koninklijke geschiedenis van Den Haag. Je zult hier het Paleis bewonderen, maar een stop bij het Binnenhof zal ook zeker niet ontbreken. Je kunt deze wandeling combineren met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Leidschendam-Den Haag. Geniet voor je wandeling van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Zo kun je de dag goed beginnen.

Houd je meer van avontuur? Dan kun je ervoor kiezen om naar het natuurgebied de Broekpolder te gaan in Vlaardingen. Je kunt hier dieren spotten zoals dassen, edelherten, wilde zwijnen, reeën en vossen. Tip: doe je beste wandelschoenen aan, neem iets lekkers mee voor onderweg en neem een verrekijker mee, want je wilt geen dier missen.

4 – Wandelroutes Utrecht

In het mooie Utrecht kan je naar het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. In dit natuurgebied kun je genieten van mooie wandelingen. Laat je verrassen door de prachtige natuur en historische plekken in deze regio. Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht ligt 28 minuten hiervandaan, waardoor je heerlijk kunt genieten van een overnachting en een mooie wandeling. Kies je voor een wandeltocht met kinderen? Dan kun je samen het kabouterpad volgen en leer je onderweg veel van de natuur. Deze wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanwege de korte route.

Wil je toch meer zien van de bezienswaardigheden? Dan kun je een wandelroute nemen langs de kastelen en dorpen. Een echte aanrader om verschillende activiteiten te doen op één dag. Tip: sinds 1 februari 2024 kun je ook blijven overnachten bij het historierijke Fletcher Hotel-Restaurant Oud London en vanuit hier een bezoek brengen aan Slot Zeist. Beide hotels zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

5 – Wandelroutes Drenthe

Een mooie wandelroute in Drenthe, waar denken we dan aan? Mooie landschappen, dorpjes en de oertijd. Een wandeling in de oertijd van Nederland is een lange afstand wandeling van 13.5 kilometer en duurt twee uur en twintig minuten. Je gaat terug in de tijd door de bezienswaardigheden en daarbij geniet je van de frisse lucht van de natuur.

In Drenthe heb je ook het trekpad, dit pad is 329 kilometer lang. Je herkent dit pad vanwege zijn rondlopende vorm en het leid je linksom of rechtsom door Drenthe. Hoe leuk?

Je gaat wandelend door de Nationale Parken van Drenthe en het Geopark. Dit is het oudste naoorlogse langeafstandenwandelpad van Nederland. Je loopt over paden, wegen, langs akkers, weiden en door de bossen. Kortom: je kunt hier genieten van de Nederlandse landschappen en geschiedenis. Wil je na deze wandeling graag overnachten? Dan kan je ervoor kiezen om dit te doen bij Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen.

6 – Wandelroutes De Hoge Veluwe

De Veluwe, met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden, is een van de meest geliefde natuurgebieden in Nederland. De Posbankroute, gelegen in Nationaal Park Veluwezoom, biedt een prachtige wandelervaring met adembenemende uitzichten. De Posbankroute is niet alleen een wandeling, maar een reis door de diverse landschappen van de Veluwe. De combinatie van heide, bossen, en vergezichten maakt deze route een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en wandelaars. Vergeet niet je camera mee te nemen om de betoverende momenten vast te leggen tijdens deze ontdekkingsreis door de Veluwe. Je kan een goede wandeltocht in de Veluwe combineren met een leuke overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze of Fletcher Hotel-Restaurant De Buunderkamp.

7 – Wandelroutes Noord-Brabant

Noord-Brabant is gelegen in het zuiden van Nederland met historische dorpen en bruisende steden. Een van de bekendste wandelingen in Noord-Brabant is de Drunense Duinenroute. Met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Waalwijk ben je hier slechts zestien minuten van verwijderd.

Deze wandeling neemt je mee door het prachtige natuurgebied van de Loonse en Drunense Duinen, dat ook wel bekend staat als de 'Brabantse Sahara'. De wandeling is tussen de tien a vijftien kilometer, afhankelijk van je gekozen route. Je wandelt heerlijk tussen de bossen, zandduinen en heidelandschappen. Het is een ideale wandelroute voor natuurliefhebbers en avontuurzoekers die willen genieten van de prachtige natuur die Noord-Brabant te bieden heeft. Doe je stevige wandelschoenen aan, door de verschillende landschappen loopt dit fijner.

8 – Wandelroutes Zuid–Limburg

In Zuid-Limburg zijn er tal van prachtige wandelroutes te ontdekken, omringd door heuvelachtige landschappen, schilderachtige dorpjes en groene valleien. Combineer een mooie wandeling met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Bon Repos in Noorbeek, dat zich in de buurt van Epen bevindt. In Epen heb je de Heuvellandroute, deze is twaalf kilometer lang. De route biedt een uitstekende gelegenheid om de natuurlijke schoonheid en het heuvelachtige karakter van Zuid-Limburg te ervaren. Geniet van de rust, de adembenemende uitzichten en de Limburgse gastvrijheid tijdens deze wandeltocht.

9 – Net even iets anders

Wil je net iets anders? Kies dan voor een NS-wandeling, dit is een wandelroute die start en eindigt bij een treinstation, waardoor ze gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Fletcher Hotels biedt op verschillende locaties comfortabele accommodaties aan, waaronder die in de buurt zijn van treinstations. Fletcher Hotel-Restaurant Weert ligt op loopafstand van het treinstation, waardoor je dit mooi kan combineren met een actieve verkenning en ontspanning. Je kunt heerlijk gaan wandelen door de stad. Geniet hier van de historische straatjes, pleinen en parken, waaronder het stadspark bij de Paterskerk. Wil je meer genieten van de natuur? Dan kan je ervoor kiezen om naar de Boshoverheide te gaan, dit is ter westen van Weert. Tijdens een NS-wandeling kun je genieten van een rustige reis in combinatie met een actieve wandeling. Een overnachting in een Fletcher hotel erbij is een echte aanrader!

10 - Wandelarrangement met lunch

Fletcher hotels biedt het gehele jaar door verschillende arrangementen aan, waarbij je kunt genieten van een combinatie van comfortabel overnachten, fijne faciliteiten in het hotel en prachtige wandeltochten. Leuk in het voorjaar, zomer maar zeker ook in de winter. De hotels van Fletcher bevinden zich allemaal op mooie plekken in Nederland, omgeven door natuur en dichtbij schitterende wandelroutes. Deze routes kunnen variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, zodat je een route kunt kiezen die perfect aansluit bij jouw voorkeuren en conditie.

Voor onderweg is er een lunchpakket inbegrepen, zodat je tijdens je wandeling kunt genieten van een heerlijke lunch. 's Avonds kun je genieten van een smakelijk 3-gangenmenu in het restaurant van het hotel. Wil je dit fijne arrangement boeken? Dit kan je doen via de website Fletcher Hotels – Luxe hotelovernachtingen en arrangementen.

Of je nu kiest voor de uitgestrekte duinen, glooiende heuvels of charmante waterdorpen, wandelen in Nederland is leuk en biedt voor elk wat wils. Combineer je wandelavontuur met een comfortabel verblijf in een van de Fletcher hotels in de buurt en maak van je ontdekkingsreis een onvergetelijke ervaring. Wandel, ontspan en geniet van al het moois dat ons land te bieden heeft. Wij wensen je veel wandelplezier!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we je de beste website ervaring bieden. In ons cookiebeleid lees je precies waar deze cookies voor gebruikt worden. Door op onderstaande button te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals daar omschreven. Je kunt er ook voor kiezen om marketingcookies alle niet noodzakelijke cookies weigeren, en ten alle tijden is het mogelijk om de cookies te verwijderen.

 

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van noodzakelijke cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.