Actief weekend weg in Nederland

Actief weekend weg in Nederland

Zondag 27 maart 2022, categorie: Stedentrip, natuur en uitjes, Roos

Een paar dagen weg gaan en lekker niets doen om uit te rusten is fijn, maar leuke activiteiten ondernemen of sporten in een andere omgeving, is voor vele mensen ook een manier om even helemaal op te laden. We weten allemaal dat een beetje beweging goed is voor de algehele gezondheid. Het is ook een goede manier om stress kwijt te raken, het levert energie op en draagt sterk bij aan het ontspannen. Dus waarom zou je het niet doen? Wil jij even goed dat bloed door het lichaam laten stromen of een adrenalinekick beleven. We hebben een aantal sportieve activiteiten voor je op een rijtje gezet nabij bij onze hotels verspreid over heel Nederland, van Zuid-Limburg tot aan Texel en alles daar tussenin!

Survivallen bij Outdoor Valley Sports

Ja, survivallen! Heb je daar wel eens aan gedacht? Leuk voor zowel jong als oud, met iemand samen of met een hele groep. Sporten in het survivalbos met ruim 100 hindernissen, onder alle weersomstandigheden, dat kan bij Outdoor Valley Sports aan de rand van het Hoge Bergse Bos tussen Rotterdam en Den Haag. Hardlopen, klimmen en klauteren over hindernissen, door water en modder, waar bij je kracht, uithoudingsvermogen, techniek en doorzettingsvermogen zwaar op de proef worden gesteld. Dat is de survivalsport. Op de baan van Outdoor Valley kun je je flink uitleven, dus ga eens langs voor een proeftraining. Survivallen niks voor jou? Probeer dan Mountainbiken. Tijdens de mountainbike clinic leer je alles over het technisch fietsen met doel om uiteindelijk zelfstandig op pad te kunnen gaan op de mooie paden die Nederland te bieden heeft.

Uitpuffen na een intensieve training of enkele dagen de omgeving verkennen? Dat kan bij o.a. Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam en Fletcher Hotel Rotterdam-Airport op slechts 15 minuten rijden of bij Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Brug op slechts 25 minuten rijden van het survivalbos. Kijk voor meer informatie op: outdoorvalleysports.nl.

Buitenrit op de Veluwe

Wanneer je een onvergetelijk ervaring wilt hebben, kies dan eens voor een buitenrit te paard door het bos en over de heide. Leuk voor zowel ervaren als onervaren rijders. Ons advies, kies voor de Veluwe. Op en om de Veluwe is er namelijk meer dan 500 km aan ruiterpaden en ruiterroutes te vinden. En het is een prachtige omgeving waar je flink kunt genieten van de prachtige natuur tijdens een bosrit. Daarnaast is er zoveel te zien en beleven dat je je hier wel een paar dagen kunt vermaken. Heb je een eigen paard? Fletcher Hotel-Restaurant De Mallejan in Vierhouten beschikt over vijftien eigen paardenstallen. Liever onder begeleiding een rit maken? Kijk dan eens voor de mogelijkheden op: veluwespecialist.nl.

Suppen aan de Loosdrechtse Plassen

Op het water is er ook veel plezier te beleven. Ga bijvoorbeeld eens suppen. Suppen is een vrij nieuwe watersport die Nederland in rap tempo verovert. SUP staat voor Stand Up Paddling, oftewel jezelf staand voortbewegen met peddel en een surfboard. Klinkt simpel, en dat is het eigenlijk ook. Indien je dit nog nooit hebt gedaan, kun je na een korte uitleg direct al zelf aan de slag. Het is vooral een kwestie van focus en balans, maar juist voor de beginnende watersporter een goede sport om mee te starten. Suppen is een goede training voor je lichaam, maar jezelf voortbewegen over het water met een peddel vergt wel wat energie. Op een mooie zonnige dag is dit extra fijn om te doen en kun je ook nog een beetje werken aan je tanning. Perfect toch! Op de Loosdrechtse Plassen nabij Fletcher Hotel-Restaurant Loosdrecht-Amsterdam, maar ook nabij Fletcher Hotel-Restaurant Teugel Uden-Veghel zijn er shops waarbij je een supboard kunt huren en prachtige tochten kan gaan maken of gewoon lekker gaan dobberen. Lijkt het je wat?

Leer Catamaran zeilen op Texel

Lekker sporten op een eiland, maar dan in Nederland? Dat kan! Kies dan eens voor Texel. Het eiland biedt een tal van mogelijkheden waaronder catamaranzeilen bij zeilschool De Eilander. Of je nu een ervaren of een onervaren zeiler bent, jong of oud, dat maakt helemaal niks uit. Het water op met een catamaran is voor iedereen leuk om te doen. Je kunt ervoor kiezen om mee te varen of een cursus te volgen zodat je zelf op pad kunt. Ben je een ervaren zeiler? Dan is het ook mogelijk om een catamaran te huren op Texel. De boot naar het vaste land gemist? Blijf dan lekker slapen Fletcher Hotel-Restaurant De Cooghen. Meer informatie over zeilen: deeilander.nl

Ga parachutespringen!

Zie je het al voor je……jezelf in de lucht? Dat kan tijdens een tandemsprong bij paracentrum Teuge! De sprong van je leven die je eigenlijk één keer in je leven moet hebben gemaakt. Niet alleen een geweldige ervaring voor jou, maar ook voor de mensen die je komen aanmoedigen. Zij kunnen namelijk jouw sprong van begin tot eind volgen. Je start vanaf vliegveld Teuge en je landt daar ook weer. Deze onvergetelijke sensatie is echt een must! Zit je nog vol van adrenaline van je sprong? Kom dan tot rust en geniet van een verblijf in Fletcher Hotel-Restaurant Apeldoorn, wat op slechts 15 minuten rijden van het paracentrum ligt. Een ervaring om nooit meer te vergeten….

Indoor skydiven in Utrecht

Droom je al jaren van het maken van een parachutesprong en een keer ervaren hoe het voelt om in de lucht te zweven, maar durf je de stap niet te zetten? Dan is een indoor ervaring natuurlijk ook een leuke eerste stap. In een windtunnel kun je als recreantvlieger het gevoel van een vrije val ervaren. Alsof je op 3800 meter hoogte uit een vliegtuig springt, maar dan zonder dit ook daadwerkelijk te doen, voelt vast een stuk veiliger. City Skydive Utrecht is een perfecte locatie om als onervaren, maar ook als ervaren parachutist, je vliegkunsten te trainen. Je kunt al per persoon vliegen vanaf €72,50, waar je 3 skydives voor krijgt. Vanuit Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht ben je in slechts 11 minuten rijden bij City Skydive. Meer informatie vind je op: cityskydive.nl.

Bootcamp oefeningen

Bootcamp is momenteel ook erg populair en kan op elke hoek van de straat. Op een parkeerplaats, pleintje, in het bos of een park, lekker op het strand of warm binnen, bootcampen kun je overal. Je kunt je voor een training natuurlijk aansluiten bij een groep of club, The Bootcamp Club zit bijvoorbeeld door heel Nederland, maar je kunt natuurlijk ook lekker zelf aan de slag gaan en een eigen workout bedenken. En waarom zou je niet even lekker buiten gaan bewegen als je dan toch in een prachtige omgeving bent bij een van onze hotels. Ga lekker fietsen, hardlopen, wandelen of maak een eigen training met enkele (simpele) oefeningen waar je weinig voor nodig hebt. Wij weten wel een paar simpele oefeningen die je overal kunt uitvoeren en voor een full-body workout zorgen:

• (Estafette) Sprintjes:
Kies tweepunten op ongeveer 100 meter van elkaar vandaan als een begin- en eindpunt. Bijvoorbeeld bomen, lantaarnpalen of leg zelf twee items neer die goed te herkennen zijn. Ren 5x heen en weer, daarna 30sec rust. Herhaal dit 4x. Wedden dat je goed opgewarmd bent?

• Push ups:
Ga met je buik op de grond liggen met de handen op de grond. Zet je voeten met de tenen tegen de grond of doe de oefening op je knieën (voor de personen die dit nog niet zo vaak gedaan hebben). Zet je handen tenminste op schouderbreedte neer met de ellebogen licht naar binnen gebogen. Strek dan je armen waardoor jouw lichaam omhoog komt met maximale kracht van de borstspieren en triceps. Span goed de borstspieren aan als je boven bent en zak daarna langzaam door de ellebogen weer naar beneden. Herhaal dit 10x achter elkaar en doe dit 4x. Ja ja, dat betekent 40 x 10. Zet hem op.

• Squats:
Een squat is een kniebuiging richting hurk positie, waarbij je je billen naar achteren duwt en je knieën tegelijkertijd niet voorbij je tenen komen. Een effectieve oefening voor de bovenbenen en billen. Ga met je voeten iets breder dan schouderbreedte staan en zoek een
punt recht voor je waar je naar blijft kijken. Buig langzaam je heupen en knieën tot je dijen parallel zijn aan de grond en je boven- en onderbenen een hoek van 90 graden hebben. Duw daarbij je kont goed naar achter, alsof je ergens op gaat zitten. Adem uit en duw jezelf vanuit de benen weer omhoog naar de startpositie. Herhaal dit 10x. Neem daarna even rust en doe dit nog 3x.

• Burpees:
Ga liggen op de grond en breng jezelf in de startpositie voor een push-up (deze heb je al gedaan) met een rechte rug. Spring met je voeten richting je handen en duw jezelf vanuit de benen helemaal omhoog. Houd hierbij de handen gestrekt. Je maakt dus eigenlijk een sprongetje in de lucht. Daarna ga je weer richting de grond. Plaats je handen bij de landing als eerste op de grond en breng jezelf vervolgens weer in de push-up positie plat op de grond. Dit was één herhaling, ga nu door tot het gewenste aantal herhalingen. Doe dit 10x achter elkaar. Houd dan 30 seconden rust en herhaal dit nog 3x.

• Sit-ups:
Een klassieke oefening voor de buikspieren. Ga op je rug op de grond liggen. Plaats de voeten plat tegen de grond, knieën recht omhoog gericht. Kruis de armen op de borst. Breng daarna je borst naar je bekken door de buikspieren goed aan te spannen en kom met het bovenlichaam in een vloeiende beweging omhoog. Je rug komt dan van de grond. Concentreer je goed op het krommen ofwel bol maken van de rug. Als je omhoog bent gekomen ga je daarna met het bovenlichaam weer langzaam naar beneden richting de grond. Rek de rug tot je bijna de vloer raakt. Herhaal dit 10x. Rust even en doe dit dan nog 3x10.

Wil je het jezelf iets zwaarder maken? Gebruik dan items uit de natuur. Een tak, boomstam of steen kan prima ingezet worden voor wat extra gewicht. Succes met de oefeningen en veel plezier in de heerlijke buitenlucht!

En?! Hebben je we kunnen inspireren en motiveren om in beweging te komen?

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we je de beste website ervaring bieden. In ons cookiebeleid lees je precies waar deze cookies voor gebruikt worden. Door op onderstaande button te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals daar omschreven. Je kunt er ook voor kiezen om marketingcookies alle niet noodzakelijke cookies weigeren, en ten alle tijden is het mogelijk om de cookies te verwijderen.

 

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van noodzakelijke cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.