Overname hotel Gaasterland Friesland door Fletcher Hotels een feit

 

PER 1 NOVEMBER 2022 ONDERDEEL VAN DE GROOTSTE HOTELKETEN VAN NEDERLAND

Rijs  –  Aan het huidige aanbod hotels voegt hotelketen Fletcher Hotels per 1 november a.s. het 70 kamers tellende 3-sterren Hotel Gaasterland in het Friese Rijs toe. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels in Nederland. De daadwerkelijke opening van het hotel voor gasten zal nog even op zich laten wachten. Fletcher Hotels heeft aangeven na de officiële overdracht eerst te starten met een complete renovatie alvorens de Fletcher vlag op het hotel zal wapperen en de deuren zullen openen.

Renovatie na overname
Hoteliers Harry en Anja de Jong, die ruim 13 jaar geleden het horecabedrijf Hotel Gaasterland overnamen van oud eigenaar Koos de Jong, hebben de afgelopen jaren veel succes geboekt met o.a. op senioren gerichte bus- en bridgereizen. Na jaren non-stop te hebben gewerkt, zijn zij toe aan wat meer rust en ruimte voor andere dingen. Daarnaast is het hotel, dat nog in authentieke Gaasterlandse stijl verkeerd, toe aan renovatie wat door de nieuwe eigenaar zal worden opgepakt. Na de officiële overdracht op 1 november 2022 aan Fletcher Hotels gaat het hotel de komende maanden op slot voor de renovatiewerkzaamheden. Het hotel zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 worden heropend.

Veelzijdig en vele mogelijkheden
Het authentieke hotel ligt op een prachtige locatie aan de rand van het eeuwenoude Rijsterbos, vlak bij het IJsselmeer. Het beschikt momenteel over 70 hotelkamers, een restaurant met café en terras, meerdere vergaderzalen en vier bowlingbanen. “Bij Fletcher Hotels lag er altijd al de wens om een hotel dicht bij de Friese meren te openen. De omgeving van dit hotel sluit feilloos aan op deze wens en de behoeften van onze gasten. Watersporters, wandelaars, fietsers en cultuur- en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In de nabije omgeving kan men genieten van helder vis- en zwemwater, uitgestrekte bossen, frisgroene weilanden en karakteristieke dorpen. Dit past perfect bij het huidige aanbod van Fletcher Hotels en is een mooie uitbreiding van het reeds brede aanbod” vertelt Ben de Ruijter – Director of Operations bij Fletcher Hotels. “Momenteel wordt er gewerkt aan een plan voor de renovatie van het hotel. Het aantal kamers zal gelijk blijven en het restaurant zal een knus à la carte restaurant worden waar iedereen welkom is en gezellig samenkomen centraal staat. Hoe en wat er verder allemaal gaat worden aangepakt is afhankelijk van de investeringsbegroting. Maar dat we de komende maanden gaan renoveren ligt al vast”.

De toekomst
Fletcher Hotels is een oer-Hollandse hotelketen dat is uitgegroeid tot een keten met ruim 110 unieke hotels in eigendom, inclusief Hotel Gaasterland. De groei van de hotelketen zet gestaag voort. Ook het aantal restaurants en concepten groeit in een stijgende lijn. De hotelketen verwacht in 2023 nog enkele mooie plannen, waaronder verbouwingen en openingen, te kunnen delen.
 

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Met cookies en technieken die daarop lijken helpen we je beter en persoonlijker. Dankzij functionele cookies werkt de website goed. Ze hebben ook een analytische functie en zijn geheel anoniem. Zo maken we de website elke dag een beetje beter. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op 'Oké' om te accepteren. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en beperkte analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van noodzakelijke cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.