De 10 mooiste stranden van Nederland

De 10 mooiste stranden van Nederland

Vrijdag 1 juni 2018, categorie: Stedentrip, natuur en uitjes Toplijsten, Judith de Rooij

Met de zomer voor de deur kijken de meeste van ons er alweer naar uit om dagen door te brengen aan de heerlijke Nederlandse kust. Het liefst doe je dat natuurlijk op één van de mooiste stranden die Nederland rijk is. Daarom zochten wij voor je uit wat elk strand zo mooi maakt. Lees snel verder om uit te vinden waar jij de volgende keer je stranddag doorbrengt!

Familiebadplaats Kijkduin

De charme van familiebadplaats Kijkduin is dat het een stuk kleinschaliger is dan Scheveningen, maar toch op een klein kwartiertje met de auto van Den Haag ligt! Ideaal om een dagje stad en strand te combineren dus. Wandel over de boulevard of geniet op één van de terrassen. Wil je wat meer rust? Loop dan de duinen in. Hier kun je rustig wandelen of een fietstocht maken. In Kijkduin beleef je het ultieme vakantiegevoel en dat gewoon in eigen land!

Overnachten bij Kijkduin

Overnachten nabij Kijkduin? Fletcher Hotel-Restaurant Elzenduin ligt op maar vijf kilometer van Kijkduin. Of kies voor Fletcher Stadshotel Den Haag, overdag heerlijk genieten aan het strand en in de avond het bruisende nachtleven van Den Haag ontdekken.

Strand Kijkduin Den Haag

Het strand bij het Noord-Hollandse Egmond aan Zee

Ben je op zoek naar gezelligheid op het strand? Ga dan eens naar Egmond aan Zee! Egmond aan Zee grenst aan het Noord-Hollandse Duinreservaat en loopt naadloos over in het strand van Bergen aan Zee. Op de goed onderhouden witte zandstranden kun je helemaal tot rust komen. Verder zijn er voldoende voorzieningen, zo hoef je je absoluut niet te vervelen. Je kunt er heerlijk zonnebaden, wandelingen maken of een watersport beoefenen. Maar ook aan de kleintjes is gedacht! Er zijn namelijk diverse speeltoestellen aanwezig waar de kids zich prima kunnen vermaken.

Met je hond naar het strand

Honden zijn het gehele jaar welkom op dit strand. In de zomer periode van 1 mei tot en met 1 oktober kun je met je trouwe viervoeter (aangelijnd) terecht op de activiteitenstranden tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Voor 10.00 uur en na 19.00 uur mogen de honden los lopen op de activiteitenstranden. In de winterperiode zijn loslopende honden op zowel het activiteitenstrand als het zonnestrand toegestaan.

Hotel bij Egmond aan Zee

Combineer je bezoek aan Egmond aan Zee met een overnachting om volledig tot rust te komen. Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo ligt niet ver van de badplaats.

Strand Egmond aan Zee

Ontdek de Zeeuwse Rivièra in Zoutelande

Zoutelande is niet meer weg te denken na de nummer één hit van BLØF! Het strand is gelegen op het schiereiland Walcheren in Zeeland. In 2013 is Zoutelande beoordeeld tot beste badplaats van Nederland en staat ook wel bekend als de Zeeuwse Rivièra. Het weer is, volgens het onafhankelijke landelijke weerbureau, gemiddeld beter dan in de rest van Nederland en heeft de meeste zonuren. Dit komt door de gunstige ligging van de kustplaats.

Extra genieten van het strand

Het strand is uniek door de breedte en de promenade. In totaal heeft het strand een lengte van vijf kilometer. Een aantal jaar geleden heeft het strand ook een blauwe vlag gekregen, wat betekent dat het hygiënisch en schoon is maar er ook veel faciliteiten aanwezig zijn. De kleine huisjes op het strand maken het beeld van de Zeeuwse Rivièra helemaal compleet!

Hotel bij Zoutelande

Ga de hoek om bij Zoutelande en overnacht bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel in Westkapelle. Het hotel ligt op maar twee kilometer van het prachtige strand van Zoutelande.

Strand Zoutelande, de Zeeuwse Rivièra

Wijk aan Zee heeft voor ieder wat wils

‘’Het best bewaarde geheim van Nederland’’, dat is wat ze zelf zeggen in Wijk aan Zee. De badplaats is direct gelegen aan de duinen, het strand is vlak en loopt strak af. Het Noord-Hollandse Duinreservaat is op deze plek het meest bosrijk. Je kunt op dit strand uitstekend paardrijden doordat het strand erg breed is! Het schone strand van Wijk aan Zee is erg goed bereikbaar via de duinen. Op het strand zijn er diverse activiteiten te doen. Maak een mooie wandeling op het strand of fiets door de duinen. Wil je wat meer actie? Ga dan voor blokarten of surfen!

Naar Wijk aan Zee met je trouwe viervoeter

Het strand is in de periode van 1 oktober tot en met 1 mei ook een perfecte plek om een mooie wandeling te maken met je hond. In de periode van 1 mei tot en met 1 oktober zijn honden alleen tussen 19.00 uur ’s avonds en 09.00 uur ’s ochtends toegestaan.

Overnachten aan het strand in Wijk aan Zee

Wat is er nu fijner dan enkele meters te hoeven lopen van je hotel naar het strand? Fletcher Hotel-Restaurant Zeeduin ligt direct aan het strand, middenin de duinen van Wijk aan Zee. Geniet van een hapje en een drankje op het terras of in het restaurant en rust daarna uit in de prachtige hotelkamers met uitzicht over de duinen.

Kustlijn van Wijk aan Zee

Naar de hagelwitte stranden van Texel

Texel heeft ruim 30 kilometer aan hagelwitte stranden. Je kunt er prachtige strandwandelingen maken of heerlijk zonnebaden in de zomer. Door de strandwacht, die in de zomer altijd een oogje in het zeil houdt, hoef je je tijdens het zwemmen geen zorgen te maken. De stranden op het eiland zijn niet voor niets zo schoon en aantrekkelijk. Aan de toeristen wordt gevraagd om afval op te ruimen en het Waddeneiland ondersteunt het project MyBeach van Stichting De Noordzee. MyBeach staat voor 100% afvalvrije stranden, bezoekers dienen hier een handje bij te helpen door hun eigen afval op te ruimen na een dagje strand. Op Texel doen er maar liefst 18 strandpaviljoens mee aan dit project.

Met je hond naar Texel

Met je hond naar het strand in Texel? Dit kan het hele jaar! Op veel van de Texelse stranden mogen honden los lopen. Op bewaakte strandgedeeltes moeten de dieren wel aangelijnd zijn.

Overnachten op Texel

Ben je nog niet voldoende overtuigd om naar Texel te gaan? Lees dan eens ons blog met 8 redenen om Texel te bezoeken en ontdek het hele eiland! Ga er een paar dagen tussenuit en overnacht in Fletcher Hotel-Restaurant De Cooghen om er een fantastische (mini) vakantie in eigen land van te maken.

Strandhuisjes op Texel

Het strand van Bergen aan Zee nabij kunstenaarsdorp Bergen

Het strand bij Bergen aan Zee heeft een lengte van 3 kilometer. Direct aan het strand ligt aan de noordkant het natuurgebied de Duinen van Schoorl en aan de zuidkant het Noord-Hollandse Duinreservaat. Op het strand staan verschillende strandpaviljoens die het gehele jaar geopend zijn. Voor watersportactiviteiten ben je op het strand van Bergen aan Zee ook aan het juiste adres. Je kunt er bijvoorbeeld kitesurfen en vliegeren.

Het schilderachtige hotel in Bergen

Nabij het strand, zo’n vijf kilometer vanaf de kust, ligt Fletcher Hotel-Restaurant Marijke. Middenin het kunstenaarsdorp Bergen. Vanaf het hotel kun je heerlijk een dagje genieten op het strand of combineer je verblijf met een dagje Haarlem of Alkmaar.

De kustlijn van Bergen aan Zee

De Wassenaarse Slag direct aan het Meijendel

Direct grenzend aan Wassenaar ligt het strand de Wassenaarse Slag en het uitgestrekte duin- en natuurgebied Meijendel. Dit gebied is ongeveer 2000 hectare groot. De natuur in dit gebied is erg afwisselend en daarom is het zeker wat tijd waard om er doorheen te wandelen of fietsen. Wanneer je door de duinen van Meijendel richting de strandopgang gaat kom je uit op de Wassenaarse Slag, een strand van zo’n 8 kilometer lang. Bij de strandtenten kun je rustig genieten van het mooie uitzicht over de Noordzee.

Overnachten in de duinen van Wassenaar

Middenin de duinen richting de Wassenaarse Slag staat Fletcher Boutique Hotel Duinoord. Het superluxe 4-sterren hotel is begin 2017 volledig gerenoveerd. Huur een fiets bij het hotel en je staat in vijf minuten op het strand. Vanaf Fletcher Hotel-Restaurant Leidschendam-Den Haag is het maar acht kilometer.

Het strand van de Wassenaarse Slag in Wassenaar

Het 27 kilometer lange strand op Ameland

Op het strand in Ameland is het gehele jaar wel wat te beleven, van najaarsstormen tot heerlijke zonnige dagen op het strand. In elk jaargetijde kun je heerlijke strandwandelingen en fietstochten maken, schelpen zoeken of strand jutten. Neem tijdens de warme zomerdagen een duik in het water of ga heerlijk zonnebaden. Naast Zoutelande heeft ook Ameland een blauwe vlag en dat al voor het 30ste jaar op rij! Ook heeft Ameland de gouden Quality Coast Award ontvangen voor duurzaam toerisme.

Faciliteiten op de stranden in Ameland

De stranden van Ameland hebben een totale lengte van 27 kilometer. De strandpaviljoens op de verschillende stranden hebben voldoende faciliteiten. Je kunt er gebruik maken van de douches, toiletten en er zijn strandrolstoelen beschikbaar. Op de stranden bij Hollum en Nes is het ook mogelijk om strandstoelen en windschermen te huren.

Een weekend naar Ameland

Wil je een paar dagen naar Ameland toe en volledig ontspannen? Boek dan een kamer of appartement bij Fletcher Resort-Hotel Amelander Kaap in Hollum. Het hotel heeft diverse faciliteiten zoals een tennisbaan, squashbaan, tafeltennis, binnenzwembad, sauna en solarium. Huur een fiets of e-bike en ontdek het hele eiland.

Vuutoren en de duinen op Ameland

Bloemenbadplaats Noordwijk

Noordwijk staat ook wel bekend als de Bloemenbadplaats. In en rond het dorp vind je prachtige natuur, zoals bos- en duingebieden. Er komt een ware oase van rust over je heen wanneer je hier bent. Geniet van de natuur, het strand en de zee. De stranden zijn verdeeld in de noord- en zuidboulevard, de Duindamse- en Langevelderslag.

Het verschil tussen de stranden

Het verschil tussen de stranden merk je direct. De Duindamseslag kun je alleen lopend of met de fiets bereiken. De Langevelderslag is wel met de auto bereikbaar. Hier vind je voornamelijk rust en natuur. Zoals de noord- en zuidboulevard al aangeven is hier de boulevard te vinden. Geniet van het uitzicht bij één van de vele strandpaviljoens die hier te vinden zijn!

Ontspannen overnachten nabij het strand in Noordwijk

Voor een ontspannen verblijf in Noordwijk hoef je niet lang te zoeken. Ga naar Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Raaf dat op korte afstand van het strand ligt. Stap op de fiets en je bent in 10 minuten bij het strand.

Strand Noordwijk

Het Noordzeestrand voor zonaanbidders en watersportliefhebbers

Eén van de allermooiste stranden van Nederland vind je in Ouddorp. Het strand is ruim 17 kilometer lang en uitermate geschikt voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. Je kunt er bijvoorbeeld (kite)surfen of blokarten. Ga na een paar uurtjes genieten in de zon een eindje zwemmen om weer af te koelen. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltoestellen te vinden op het strand.

Luxe hotel in Ouddorp

Vanuit de duinen loop je zo naar het luxe en sfeervolle Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht. Geniet tijdens een aantal dagen in Ouddorp van het strand, de zee en de prachtige natuur. Liever niet in een hotel overnachten? Bij het hotel zijn ook luxe Duinvilla’s beschikbaar voor een ontspannen verblijf.

Noordzeestrand, Ouddorp

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we je de beste website ervaring bieden. In ons cookiebeleid lees je precies waar deze cookies voor gebruikt worden. Door op onderstaande button te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals daar omschreven. Je kunt er ook voor kiezen om marketingcookies alle niet noodzakelijke cookies weigeren, en ten alle tijden is het mogelijk om de cookies te verwijderen.

 

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van noodzakelijke cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.