Restaurant De Kromme Dissel blijft recordhouder met 52 jaar op rij één Michelinster


HEELSUM – Op 24 april heeft de jaarlijkse sterrenceremonie van MICHELIN Nederland plaatsgevonden in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Elk jaar worden alle chefs van restaurants in Nederland die opgenomen zijn in de MICHELIN Gids uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst. Zo ook De Kromme Dissel waar in 2023 opnieuw één Michelinster aan is toevertrouwd. Dit maakt dat De Kromme Dissel, met 52 jaar op rij, aanvoerder blijft voor de langste aaneengesloten periode als sterbezitter in Nederland.
Bijzondere prestatie
52 jaar op rij één Michelinster mogen dragen is zeer uniek. Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant er in om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van één Michelinster. Het team van restaurant De Kromme Dissel heeft de ster dan ook met veel trots in ontvangst genomen. “Ik kan niet anders zeggen dan dat we evenals voorgaande jaren weer met veel spanning hebben zitten wachten op de uitslag van de Michelin Star Revelation Nederland. Ondanks dat ik er alle vertrouwen in heb dat wat wij met het team van De Kromme Dissel nog altijd doen waar wij al jaren goed in zijn en niet afwijken van onze strategie, blijft het toch ieder jaar weer een spannend moment. Ik ben enorm trots op de waardering die we hiervoor krijgen en dat we voor het 52ste jaar op rij die prachtige Michelinster weer op onze gevel mogen bevestigen.” vertelt Tonny Berentsen – Chef-kok De Kromme Dissel.

De kracht van De Kromme Dissel
“De combinatie van traditie en vernieuwing” is het antwoord van Chef-kok Tonny Berentsen op de vraag wat het geheim is van restaurant De Kromme Dissel. “De gerechten op onze menukaart hebben een klassieke Franse basis, maar er wordt altijd gezocht naar vernieuwing van de gerechten en verbetering van smaken. En in onze service, die Maître sommelier Ronnie Brouwer verzorgt samen met de gastheren en dames, zorgen wij dat etiquette en gezelligheid altijd op de juiste manier samenkomen voor onze gasten.” aldus Tonny Berentsen. 

Gasten vanuit alle windstreken
Het team van De Kromme Dissel kookt vanuit een klassiek Franse basis modern en internationaal. Dit wordt continue aangepast aan de tijd, geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de prachtige ingrediënten die de seizoenen leveren. Kwaliteit van de gerechten en optimale service staan bij De Kromme Dissel altijd bovenaan. Dit is dan ook de reden dat gasten al heel lang vanuit alle windstreken restaurant De Kromme Dissel bezoeken en wat Michelin al 52 jaar waardeert met een ster. Wat De Kromme Dissel bijzonder maakt tussen de lijst MICHELIN genoteerde restaurants, is dat zij sinds 2019 onderdeel zijn van Fletcher Hotels. De gasten kunnen naast lunchen en dineren ook blijven overnachten om de beleving compleet te maken.
 


 

 

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Met cookies en technieken die daarop lijken helpen we je beter en persoonlijker. Dankzij functionele cookies werkt de website goed. Ze hebben ook een analytische functie en zijn geheel anoniem. Zo maken we de website elke dag een beetje beter. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op 'Oké' om te accepteren. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en beperkte analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van noodzakelijke cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.