Unieke prestatie, 49 jaar op rij een Michelinster

Restaurant De Kromme Dissel is opnieuw bekroond met een Michelinster


Heelsum- In het DeLaMar Theater in onze hoofdstad Amsterdam is op maandag 13 januari 2020 voor de 49 ste keer de felbegeerde Michelinster aan De Kromme Dissel toevertrouwd. Voor de langste aaneengesloten periode in Nederland is het team van restaurant De Kromme Dissel erin geslaagd om de felbegeerde Michelinster in bezit te houden. Dit is een bijzondere en unieke prestatie te noemen!

Na de zinderende ontknoping in Amsterdam was de ontlading groot
Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant erin om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van een Michelinster. Restaurant De Kromme Dissel heeft hiermee opnieuw een record gezet. “Het is een feest voor de zintuigen dat Michelin het restaurant al 49 jaar waardeert met een ster” vertelt chef-kok Tonny Berentsen, die enorm trots is op zijn team.

Een spannend jaar
“We hebben een goed jaar achter de rug met hoge gastenwaarderingen. Toch was het dit jaar extra spannend vanwege de overname begin 2019 door hotelketen Fletcher Hotels. Het is lastig inschatten hoe een organisatie als Michelin kijkt naar een overname door zo’n grote partij. Fletcher Hotels is ons het afgelopen jaar fantastisch van dienst geweest en heeft ons op alle vlakken ondersteuning gegeven om te kunnen doen wat we leuk vinden en waar we bij De Kromme Dissel goed in zijn. Deze 49 ste ster is een kroon op ons werk! Het prolongeren van de Michelinster is een geweldige prestatie van het hele team. Samen gaan we ons het komende jaar richten op en keihard knokken voor die 50 ste !” aldus Tonny Berentsen.

Vanuit een klassieke Franse basis, modern en internationaal
Het hechte team van De Kromme Dissel kookt met veel warmte en toewijding en de drang om continue te blijven verrassen en vernieuwen. Er wordt gekookt met een klassieke Franse basis, modern en internationaal, steeds aangepast aan de tijd. Zij worden voor de spectaculaire gerechten geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de prachtige ingrediënten die de vier seizoenen leveren. Tijdens iedere lunch en diner beleven de gasten een zo breed mogelijk smaakpalet.

In de Saksische boerderij aan de rand van het bos in Heelsum branden elke avond zeventig kaarsen. De chef-kok presenteert de menukaart en vanaf dat moment begint het feest voor de zintuigen, waar gasten uit alle windstreken al ruim 50 jaar van kunnen genieten en wat Michelin maar liefst 49 jaar waardeert met een ster.

Een gegarandeerde beleving voor elke gast
Dat is waar het gehele team in al het handelen naar streeft! De gastvrijheid, passie voor producten, het koken, de entourage, het verhaal en….de gast. “De gast is het mooiste dat er is. De Michelin Gids komt uit het oogpunt van de gast. Het is uiteindelijk een boekje voor gasten, niet voor restaurateurs. Eigenlijk is het dan ook een bekroning vanuit onze gasten. Dat maakt deze 49 ste ster extra bijzonder” zegt Wijnmeester, sommelier en maître Ronnie Brouwer.

U bent van harte welkom bij restaurant De Kromme Dissel, onderdeel van Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, om u even helemaal in de watten te laten leggen en de passie zelf te ervaren. Dat kan bijvoorbeeld tijdens deze gure dagen met een ‘Winterlunch Deluxe’. Laat u opwarmen door de uitmuntende gastvrijheid en voortreffelijke gerechten, neem plaats geniet!

De Kromme Dissel is geopend voor lunch van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur en voor diner van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur. Het is restaurant is gevestigd op de Klein Zwitserlandlaan 5, 6866 DS in Heelsum. Lees meer op www.krommedissel.nl of per e-mail via restaurant@krommedissel.nl.

De Kromme Dissel by Fletcher Hotels
Sterrenrestaurant De Kromme Dissel, gevestigd bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, is sinds 1 januari 2019 onderdeel van Fletcher Hotels. Fletcher Hotels is een oer-Hollandse hotelketen met bijna 100 unieke hotels die allen zijn gelegen op de mooiste locaties door heel Nederland. De hotels liggen onder andere in de duinen, de heuvels van Limburg en in historische steden. Fletcher Hotels is al acht jaar op rij gekozen tot ‘Populairste Hotelketen van Nederland’. Er zijn ruim 4000 mensen werkzaam bij Fletcher Hotels. 


 

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we je de beste website ervaring bieden. In ons cookiebeleid lees je precies waar deze cookies voor gebruikt worden. Door op onderstaande button te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals daar omschreven. Je kunt er ook voor kiezen om marketingcookies alle niet noodzakelijke cookies weigeren, en ten alle tijden is het mogelijk om de cookies te verwijderen.

 

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van noodzakelijke cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.