Management Buy Out

Vianen, vrijdag 20 mei 2016 - Hotelketen Fletcher Hotels is verkocht aan het zittende management Rob Hermans, Edwin van Heteren, investeerder NIBC Bank en Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group. Alle  hotels alsmede het onroerend goed maken onderdeel uit van de transactie. Oprichter Chris Luken neemt afscheid van zijn bedrijf.

Fletcher Hotels is met 73 hotels de grootste hotelketen van Nederland. Het bedrijf realiseert een omzet van 125 miljoen euro en er werken 2600 personeelsleden. De doelstelling is om de onderneming in de komende jaren te laten groeien tot 100 hotels. Over de hoogte van het overnamebedrag wordt geen informatie verstrekt.

Overname

Vorig jaar werd JLL Hospitality Worldwide te Londen ingeschakeld om Fletcher te begeleiden bij de verkoop. Tijdens een uitgebreid proces is veel interesse getoond door diverse buitenlandse private equity spelers en strategische kopers, uiteindelijk is er toch gekozen om het bedrijf te verkopen aan het zittende management. Alle betrokkenen zijn verheugd dat het bedrijf in Nederlandse handen blijft en haar groeipad kan vasthouden.

"Dit was voor ons een mooie kans om dit unieke bedrijf te kopen en daarmee de continuïteit te waarborgen. Voor het personeel, de gasten en het bedrijf verandert er dus weinig, omdat het management zeer bekend is met het bedrijf en door de overname de huidige strategie kan blijven volgen," aldus CEO Rob Hermans. Hermans is al 15 jaar topman van het hotelbedrijf.

"Wij zien Fletcher als een prachtig, ondernemend bedrijf met zijn wortels in Nederland met bovendien veel groeipotentie. We zijn blij om Fletcher samen met onze co-investeerder Xead Group te kunnen ondersteunen met kapitaal om deze overname mogelijk te maken," aldus Robert Ian Oei van NIBC Mezzanine & Equity Partners.

Afscheid oprichter

Oprichter Chris Luken neemt afscheid van zijn bedrijf. De voormalig Van der Valk ober bedacht in 1994 'De Hotelbon' en kocht drie jaar later zijn eerste eigen hotel op Texel wat hij vernoemde naar zijn hond 'Fletcher'. Inmiddels telt het bedrijf 73 hotels in Nederland met bijna 4000 kamers.

"Ik sluit een mooie fase van mijn leven af en heb ervan genoten dit bedrijf op te bouwen. Dat het zittende management Fletcher Hotels verder voortzet, is een kroon op mijn werk", aldus Luken.

Populairste Hotelketen

Fletcher Hotels is gegroeid door overnames en nieuwbouw en ziet de komende jaren groot groeipotentieel binnen de Nederlandse -en buitenlandse markt. De populariteit van het hotelbedrijf is ongekend. Voor het zesde achtereenvolgende jaar is het bedrijf verkozen tot ‘Populairste Hotelketen van Nederland' door Zoover waar honderdduizenden mensen hun stem uitbrachten.

EINDE PERSBERICHT

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Met cookies en technieken die daarop lijken helpen we je beter en persoonlijker. Dankzij functionele cookies werkt de website goed. Ze hebben ook een analytische functie en zijn geheel anoniem. Zo maken we de website elke dag een beetje beter. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op 'Oké' om te accepteren. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en beperkte analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van noodzakelijke cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.