Inkooprichtlijnen
- Centrale distributie via fullservice Horeca Groothandel Hocras te Bussum voor Food en Non-Food producten. Er zijn vaste leveringsmomenten afgesproken om het transport te minimaliseren.
- Beperken van verpakkingsmateriaal door middel van het minimaliseren van monoverpakkingen.
- Voorkeur aan lokale ondernemers om vervoerbewegingen te beperken en lokale economie te stimuleren.
- Bij nieuwbouw, verbouw en renovatie van hotels wordt in alle opzichten rekening gehouden met duurzaamheid.
- Beperken van afval door het scheiden van afvalfracties: restafval, papier en karton, glas, etensresten (swill) en vetten.
- Inkoop van minder milieubelastend printpapier en drukwerk met een milieukeurmerk zoals Europees Ecolabel of FSC.
- Energiebesparende maatregelen toepassen door energie-efficiënte verlichting in te kopen, zoals LED, PL, TL en spaarlampen.
- Waterbesparende maatregelen toepassen door de maximale doorstroming van de douches op 9 liter water en de kranen op 6 liter water per minuut af te stellen.
- Terugbrengen van het gebruik van milieubelastende bestanddelen door het gebruik van:
- Zeepdoseersysteem voor alle vaatwassers, glazenspoelmachines en schoonmaakproducten ten behoeve van de huishoudelijke dienst.
- Brandblussers voorzien van een milieukeurmerk.
- Gebruik van kartonnen disposables die biologisch afbreekbaar zijn.
- Selecteren van minder milieubelastende en sociaal verantwoorde F&B producten voorzien van een keurmerk zoals: Rainforest Alliance, Europees biologisch keurmerk, MSC (Marine Stewardship Council), Max Havelaar, Europees Ecolabel en streekgebonden producten.