Weekendje weg? Dít zijn de 10 meest verrassende stedentrips

Leestijd: 4 minuten

Weekendje weg? Dít zijn de 10 meest verrassende stedentrips

Zondag 30 juli 2023, categorie: Stedentrip, natuur en uitjes Toplijsten, Melisa

Ben jij nog op zoek naar een weekend weg in eigen land, maar heb je inspiratie nodig? Goed nieuws: Fletcher zet de top 10 meest verrassende stedentrips voor je op een rij. Van een overnachting in vorstelijke stijl tot een luxe overnachting naast een dierenpark, we hebben voor ieder wat wils. Lees snel verder om erachter te komen wat voor moois er in Nederland te ontdekken is en laat je verrassen door de verborgen parels.

Hoewel de meesten bij een stedentrip in eigen land gelijk denken aan het bruisende Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, is er enorm veel te zien en beleven in Nederland. Wil je naast een (verre) reis in het buitenland nog op stap om een stad in je eigen thuisland verkennen? Kies voor een overnachting in een van onze vele hotels gelegen bij de meest verrassende en culturele steden.

1 – Laat je verleiden door Leiden

Wil je een culturele stedentrip beleven dichtbij de kust? Dan ben je in Leiden aan het juiste adres. In ‘het kleine Amsterdam’ zijn er genoeg activiteiten waar je makkelijk een weekend mee kunt vullen. Bezoek het Rijksmuseum voor de Oudheden, ga shoppen bij de Westfield Mall of The Netherlands of maak een rondvaart langs alle ludieke en unieke grachtenpanden die er te vinden zijn in de stad. Kortom: jij hoeft je niet te vervelen terwijl je geniet van al het moois dat Leiden te bieden heeft.

Overnachten in Leiden - Fletcher Wellness-Hotel Leiden

Voor een heerlijke nachtrust kun je terecht bij Fletcher Wellness-Hotel Leiden. Het luxe hotel bevindt zich achter het Centraal Station in het centrum van Leiden. Ideaal voor als je na een lange dag tot rust wilt komen en in de watten wilt worden gelegd. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de sauna of neem een duik in het zwembad met panoramisch uitzicht over de bruisende stad.

2 – Op avontuur in Amersfoort

Op zoek naar een stedentrip gevuld met zowel cultuur als natuur? Kies dan voor een weekend weg in het historische Amersfoort. Gevuld met middeleeuwse architectuur en grachten ademt deze mooie stad één en al geschiedenis uit. Ga op ontdekkingstocht en geniet van een stadswandeling, verken de gezellige winkelstraten en verwen jezelf met een culinaire maaltijd in één van de vele restaurants. In de omgeving van Amersfoort is prachtige natuur te vinden met uitgestrekte bossen en groene parken. Hier zijn tal aan buitenactiviteiten te beleven.

Overnachten in Amersfoort - Fletcher Hotel-Restaurant Amersfoort

Kies voor een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Amersfoort. Het hotel beschikt over luxe faciliteiten, zoals een culinair restaurant en een bosrijke omgeving. Ook kun je vanaf het sfeervolle hotel naar de binnenstad wandelen en bevindt je je binnen no-time bij de bekendste highlights van Amersfoort.

3 – Pret beleven in Apeldoorn

De perfecte uitvalbasis voor een korte vakantie nabij Nationaal Park De Hoge Veluwe is Apeldoorn. Zowel in het centrum als in de omgeving zijn er voor iedereen genoeg leuke avonturen te beleven. Geniet met de kids van een dagje fun bij Attractiepark Julianatoren, ga apen spotten bij de Apenheul of verken de schoonheid van het prachtige natuurgebied waar de Veluwe bekend om staat. Het mooie Apeldoorn is de place to be voor jong en oud.

Overnachten in Apeldoorn - Hotel-Restaurant Apeldoorn

Na een actieve dag in de stad of natuur kun je jezelf laten verwennen bij Fletcher Hotel-Restaurant Apeldoorn. Tijdens je verblijf kun je in het luxe hotel genieten van aangename wellnessfaciliteiten, een lekkere maaltijd in het restaurant of de gezelligheid opzoeken in de bar van het hotel. Een zorgeloos verblijf staat centraal.

4 – Muzikaal genieten in Arnhem

In het Oosten van ons land is het gezellige Arnhem gevestigd. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Zo speelde de beroemde brug een cruciale rol bij de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aangezien de stad een levendig kunst- en muziekleven heeft, is het dé ideale stedentrip als je dol bent op een vakantie gevuld met musea, theaters en concertzalen. Hoe leuk is dat?

Overnachten in Arnhem – Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem 

Na een dag in Arnhem kun je heerlijk bijkomen bij Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem. Kom tot rust in één van de comfortabele hotelkamers, geniet van een culinair diner in het restaurant en ervaar de prachtige omgeving. Het hotel is gevestigd op een prachtig landgoed vlakbij de Veluwe. Wat wil je nog meer?

5 – Het leuke & levendige Leeuwarden

In het noorden van Nederland is de hoofdstad van Friesland te vinden. Leeuwarden staat bekend om haar eigen Friese tradities en heeft een levendige en unieke sfeer die nergens anders te vinden is. Ontdek de schilderachtige panden, prachtige monumenten en historische grachten die je er tegen zult komen. Ben jij een liefhebber van kunst, geschiedenis en architectuur? Dan is Leeuwarden een absolute must visit. Na een weekend te hebben genoten zul je ongetwijfeld verliefd zijn geworden op de charme van de stad.

Overnachten in Leeuwarden – Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof 

Droom je altijd al over een overnachting in vorstelijke stijl? Dan is Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof een accommodatie die je van je bucket list af wilt strepen. Het hotel bevindt zich in een voormalig paleis uit de 15e eeuw en is gevestigd middenin het centrum van Leeuwarden. Na een dag rond te hebben gestruind in de Friese hoofdstad kun je terecht voor een culinair diner in het restaurant van het karakteristieke hotel.

6 – Dieren spotten in Emmen

Een populaire stedentrip voor het hele gezin is de stad Emmen, gelegen in de provincie Drenthe. De stad staat voornamelijk bekend om het dierenpark Wildlands Adventure Zoo, dat een grote trekpleister is voor zowel jong als oud. Geen fan van de dierentuin? Er zijn ook tal aan andere activiteiten te beleven waar jij je mee kunt vermaken. Ontdek het historische centrum, ga een middag shoppen of maak een wandel- of fietstocht door de prachtige natuur in de omgeving. Emmen staat bekend om haar uitgestrekte bossen en heidevelden.

Overnachten in Emmen – Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen

Tegenover de dierentuin van Emmen is Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen gevestigd. In het moderne hotel kun je tot rust komen in de luxe hotelkamers, genieten van bijzondere streetfoodgerechten in het restaurant of de omgeving verkennen per e-bike. Het hotel ligt dichtbij de natuurgebieden De Hondsrug, Overvelte en Sleenerzand.

7 – Kaas proeven in het gezellige Alkmaar

Ben jij een groot liefhebber van kaas? Dan is Alkmaar zonder twijfel dé plek waar je wezen moet voor een stedentrip. Hier maak je kennis met de Hollandse kaas door de kaasmarkt en het bijbehorende Hollands Kaasmuseum te bezoeken. Daarnaast staat de gezellige stad in Noord-Holland bekend om mooie grachtenpanden en zijn er leuke boetiekjes te vinden. Voor de muziekfans onder ons is het Beatles museum een absolute must visit. Al met al is er voor ieder wat wils genoeg te beleven in Alkmaar.

Overnachten in Alkmaar – Fletcher Hotel-Restaurant Marijke

Liever niet na één dag Alkmaar al naar huis? Kies voor een hotelovernachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Marijke, wat in de buurt van de kaasstad is gevestigd. Het sfeervolle hotel in Bergen is de perfecte accommodatie als je tijdens een weekend weg wilt genieten van zowel cultuur als natuur. De volgende dag kun je ervoor kiezen lekker uit te waaien en een strandwandeling te maken in Bergen aan Zee.

8 – Maak kennis met Hanzestad Deventer

Op zoek naar een unieke stedentrip in Overijssel? Kies voor het prachtige Deventer, gelegen aan rivier de IJssel. In deze voormalige Hanzestad is veel te zien en zul je betoverd worden door de middeleeuwse architectuur en eeuwenoude stadsmuren. Daarnaast staat Deventer ook bekend om de boekenmarkt die jaarlijks plaatsvindt en weliswaar de grootste boekenmarkt van Europa is. Je hoeft je geen moment te vervelen dankzij de culturele musea, kunstgalerijen en theaters. Kortom: de plek waar jij als cultuur- en geschiedenisliefhebber ooit eens geweest moet zijn.

Overnachten in Deventer – Fletcher Hotel Gilde

Fletcher Hotel Gilde ligt middenin het centrum van Deventer en is de ideale plek als je na een dag gewandeld te hebben tot rust wilt komen in een sfeervolle omgeving. Even klaar met de drukke stad? Een e-bike huren om vervolgens rivier de IJssel te verkennen behoort tot één van de vele  mogelijkheden.

9 – Varen in Zutphen

Als je smacht naar een stedentrip waar een boottocht een cruciaal onderdeel van is, moet je in het mooie Zutphen wezen. Een van de populairste activiteiten is het huren van een fluisterboot, waar je vervolgens vanaf het water kennismaakt met de prachtige grachten en architectuur die de stad te bieden heeft. Ook kun je wandelen door de smalle straatjes en de monumenten ontdekken, zoals de bekende Sint-Walburgiskerk en stadspoorten. Deventer is de perfecte bestemming als je wilt ontspannen en tegelijkertijd cultuur wilt snuiven.

Overnachten in Zutphen – Fletcher Resort-Hotel Zutphen

Op zoek naar een overnachting in Zutphen? Dat kan bij Fletcher Resort-Hotel Zutphen, waar je je geen moment hoeft te vervelen. Breng een bezoekje aan het solarium of de sauna om heerlijk te relaxen, of vermaak je bij de bowlingbaan van het hotel voor een avondje fun met het hele gezin.

10 – Ontdek het mooie Middelburg

Altijd al eens de Zeeuwse hoofdstad willen verkennen? Grijp dan nu je kans. Middelburg is een stad met een rijk maritiem verleden en staat bekend om de charmante sfeer die er hangt. In het historische centrum is veel te beleven. Bezoek het openluchtmuseum en ontdek de prachtige monumenten, grachten en gezellige pleinen. Na een middag shoppen kun je plaatsnemen op één van de terrassen en genieten van een heerlijk hapje en drankje in de Zeeuwse zon. Groot liefhebber van vis? Goed nieuws, je kunt er smullen van specialiteiten zoals mosselen en verse vis. Middelburg is een bezoek meer dan waard en biedt een unieke combinatie van cultuur, historie en natuur.

Overnachten in Middelburg – Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg

Even bijkomen na een culturele dag in Middelburg? Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg is de ideale plek voor een ontspannen verblijf. Neem voor een heerlijke lunch of diner plaats in het restaurant van het hotel, waar je kunt genieten van een Frans georiënteerde keuken.

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we u de beste website ervaring bieden. In ons cookiebeleid leest u precies waar deze cookies voor gebruikt worden. Door op onderstaande button te klikken gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals daar omschreven. U kunt er ook voor kiezen om marketingcookies alle niet noodzakelijke cookies weigeren, en ten alle tijden is het mogelijk om de cookies te verwijderen.

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van noodzakelijke cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.