Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer

Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer

Donderdag 14 juni 2018, categorie: Hotels en arrangementen, Karlijn Embrechts

In ''Maak kennis met..'' nemen we je mee naar één van onze unieke Fletcher hotels. De hotelmanager, receptioniste, chef-kok of ober vertellen je wat het hotel volgens hen uniek maakt, hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet, wat de specialiteiten van de chef-kok zijn en nog veel meer! Deze week maken we kennis met Receptioniste Desiree die ons alles vertelt over Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer in Arnemuiden.

Ontmoet receptioniste Desiree

Desiree is sinds oktober 2017, nu dus ongeveer 8 maanden, werkzaam bij Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer. “Omdat ik van Den Haag naar Zeeland ben verhuisd, was ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik wilde heel graag weer terug in de toerisme na bijna een jaar bij Receptel gewerkt te hebben.” Toen Desiree de vacature online voor receptioniste van een nog te openen hotel zag staan, leek haar dit de perfecte uitdaging.

Gasten een positief gevoel geven tijdens het verblijf vindt Desiree het allerleukste om te doen. “Het is ook erg gezellig met de collega’s onderling. In combinatie met deze unieke locatie maakt dit een leuk hotel om te werken.”

Pand van Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer

Een dag in de schoenen van Desiree

Desiree is vooral bezig met het te woord staan van de gasten en hen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Daar komen diverse administratieve taken bij kijken. “Mijn dag in het kort als ik een ochtenddienst heb: Ik spring mijn bed uit en dan begint direct mijn ochtend gymnastiek van springend over de verhuisdozen heen, mijn arm spieren trainen terwijl ik mijn haar kam tot twerkend mijn werkbroek aan doen.  Mijn stembanden worden opgewarmd door luidkeels mee te zingen met de radio in de auto, Dan nog de 300m sprint naar de ingang van het hotel en ik ben klaar voor een nieuwe dag.”

Desiree begroet allereerst haar collega’s en heeft daarna de overdracht met de nachtportier. In deze overdracht worden alle bijzonderheden en aandachtspunten besproken. “Ik heb een kort overleg met mijn collega’s van het ontbijt. Hoeveel ontbijt gasten hebben we, hoeveel check outs hebben we, waar kunnen zij mijn hulp gebruiken en hoe kunnen wij net dat beetje extra doen voor de gasten.” Daarna begint Desiree aan de eerste administratieve taken en gaat ze de check outs voorbereiden. “Rond een uur of 07:30 is het vaak ineens heel druk aan de balie. De zakelijke gasten komen allemaal uitchecken voordat zij naar het werk gaan.” Na de check outs van de zakelijke gasten valt er even een rust bij de receptie en gaat Desiree in het restaurant helpen.

Rond 10:00 uur is er opnieuw drukte aan de balie. “Tussen 10:00 en 11:00 uur komen de meeste Leisure gasten uitchecken. Om 11:00 uur controleer ik of iedereen uitgecheckt is en ga ik verder aan mijn checklist. Tussendoor verstrek ik de gasten van informatie over de omgeving en check ik vaak al een aantal gasten in. Voordat ik het weet staat mijn collega al naast me en is het alweer 15:00 uur. Tijd voor de overdracht en klaar om naar huis te gaan. In de auto richting huis denk ik altijd voor mezelf terug aan de dag: wat ging er goed en wat kan er anders?”

Receptie van Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer

Over Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer

Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer heeft een rustige uitstraling. Net zo rustig als de locatie waar het hotel gevestigd is. “Het hotel heeft een strak interieur, op de schilderijen in het hotel zie je vissers, voor de deur ligt een steiger waar passanten de boot kunnen aanmeren voor een heerlijk hapje of drankje op onze lounge terrassen en niet te vergeten het prachtige uitzicht over het Veerse Meer. Dit uitzicht is nog mooier met zonsopkomst en zonsondergang.”

Volgens Desiree maken de locatie en de inrichting het hotel erg uniek. “Ieder hotel van Fletcher heeft zijn eigen inrichting en unieke bouw. Bij Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer zie je dat heel goed terug.”

Echte aanraders

Wat nou de echte specialiteit van de chef-kok is blijft nog eventjes geheim. “Kom langs om te ontdekken wat de specialiteit van onze chef-kok is. Omdat hij kookt met een glimlach zijn al onze gerechten extra lekker!”

Verder zijn er in de buurt van Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer genoeg dingen te doen en te beleven. “Het Watersnoodramp Museum is een heel interessant museum. Dit museum laat echt een stuk geschiedenis van Zeeland zien en hoe Zeeland is gevormd met de dijken zoals deze nu zijn.” Desiree geeft aan dat Veere ook een aanrader is om te bezoeken. Veere is een leuk oud dorpje aan het water. Hier is de film Michiel de Ruyter opgenomen. “Om lekker een dagje te winkelen raad ik Goes en Middelburg aan!”

Restaurant van Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer

Waarom Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer?

De locatie van het hotel moet je gewoon gezien hebben geeft Desiree aan. “Wie wil er nou niet in een kamer slapen met uitzicht over het Veerse Meer? Daarbij lopen wij altijd een stapje harder voor de gasten en proberen wij iets extra’s te doen om de gasten te verrassen!”

Van welk Fletcher Hotel zou jij wel meer te weten willen komen?

“Ik ben heel benieuwd naar Fletcher Boutique Hotel Duinoord in Wassenaar. Waarom? Omdat dit mij ook een heel mooi hotel lijkt in een mooie omgeving. Ik heb altijd in die omgeving gewoond, maar heb eigenlijk nog nooit van dat hotel gehoord. Ik ben daarom dus erg benieuwd!”

Heb je nog een afsluitende boodschap voor de (toekomstige) gasten of de lezers?

“Kom gezellig een kijkje nemen in ons hotel en beleef onze mooie omgeving en vriendelijkheid!”

Luchtfoto van Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer

Wij willen Desiree ontzettend bedanken voor haar medewerking!

Wil je meer informatie over het hotel of wil je alvast een overnachting boeken? Bekijk dan de website van Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer in Arnemuiden.

Wil jij ook bij Fletcher Hotels werken? Bekijk dan hier de openstaande vacatures bij jou in de omgeving!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.