Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg

Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg

Maandag 17 september 2018, categorie: Maak kennis met.., Karlijn Embrechts & Judith de Rooij

In ''Maak kennis met..'' nemen we je mee naar één van onze unieke Fletcher hotels. De hotelmanager, receptioniste, chef-kok of ober vertellen je wat het hotel volgens hen uniek maakt, hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet, wat de specialiteiten van de chef-kok zijn en nog veel meer! Deze week spraken wij met Nathalie, medewerker bediening bij Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen.

Ontmoet Nathalie

Nathalie werkt nu bijna 2 jaar bij Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg. Ze werkt in de bediening in het restaurant en in de brasserie.  “In de brasserie is het werken wel heel anders dan in het restaurant. Daar is de sfeer namelijk wat losser en in het restaurant is het allemaal wat netter.”

Voordat Nathalie bij dit hotel kwam werken, studeerde ze fysiotherapie. “Dat vond ik niet zo leuk. Dus daar ben ik mee gestopt. Ik zag het niet zitten om nog een studie van 4 jaar te volgen en daarom ben ik hier gaan solliciteren. En tot op heden vind ik het nog steeds erg leuk!” Nathalie geeft aan dat Fletcher enorm veel mogelijkheden biedt. “Er zijn veel kansen om intern een opleiding te volgen of om door te groeien. Dus ik dacht, daar zit ik voorlopig wel goed!”

Het leukst aan het werken in Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg vindt Nathalie dat elke dag anders is. “Vooral de afwisselende diensten maken het leuk. In de ochtend is het wat rustiger werken, dat is best wel relaxed. Maar in de avond hangt er weer een hele andere sfeer en dat is toch ook wel weer gezellig.” Het team waar Nathalie mee werkt is vrij hecht en ze kunnen allemaal goed met elkaar overweg. “In de horeca werk je namelijk erg veel en dan is het wel belangrijk dat iedereen goed met elkaar op kan schieten.”

Hotelbar van Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg

Een dag in de schoenen van Nathalie

“Een dagdienst vind ik eigenlijk het leukst om te draaien. Ik begin dan rond 10 uur en dan ga ik in de brasserie de bar opstarten. Als eerste kijk ik of alles is aangevuld achter de bar.Rond 11 uur komen de eerste gasten, meestal zijn dat vaste gasten. Zij komen dan een lekker gebakje eten en koffie drinken. Maar ook groepjes mensen die een wandeling hebben gemaakt in het bos komen wat drinken bij ons. Vanaf half 1 tot een uur of 3 begint het wat drukker te worden i.v.m. de lunch. Rond 4 uur gaan mensen aan de borrel en dat is altijd wel gezellig. Vanaf half 5 tot 6 is het wat rustiger, dan proberen we alles weer op te ruimen achter de bar.”

In het hotel zijn vaak vaste gasten te vinden. “Ik probeer altijd even een praatje met ze te maken. Ze weten inmiddels ook wel een beetje wat ik bijvoorbeeld aan sport doe en dan is het erg leuk als ze vragen hoe mijn wedstrijd gegaan is. Laatst was ik op vakantie en werd er gevraagd waar ik de afgelopen weken was, ze waren bang dat ik er niet meer zou werken.”

Personeel achter de bar van Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg

Over Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg

Het hotel heeft 108 hotelkamers en  4 vergaderzalen. In de grootste zaal, waar ongeveer 400 mensen in kunnen, worden af en toe evenementen gehouden. “Beneden hebben we nog een wellness en fitness, daar komen veel mensen voor naar ons hotel. We ontvangen soms ook voetbalgroepen, die kunnen hier heerlijk trainen in de omgeving. Verder verhuren we fietsen, hebben we een mooi terras en is er een speeltuin voor de kinderen.”

Wellness ruimte van Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg

Echte aanraders

Nathalie geeft heel voorzichtig aan dat de biefstuk en vis de meest bestelde gerechten zijn. “Maar er zijn vaak gasten die hele specifieke wensen of allergieën hebben, maar dat is voor onze kok geen enkel probleem. Hij kan namelijk erg goed en creatief inspelen op de wensen en behoefte van de gasten. Maar wat zijn echte specialiteit is durf ik niet te zeggen.”

“De Veluwe is zeker een bezoekje waard, dat is echt heel mooi. Maar ook Ouwehands Dierenpark in Rhenen en Militair Ereveld Grebbeberg zijn dingen die je gezien moet hebben als je hier bent. Wageningen zelf is een leuk plaatsje, maar je kunt er ook voor kiezen om een dagje naar Arnhem te gaan.”

Waarom Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg?

Volgens Nathalie is het uitzicht dé reden waarom je een keer bij Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg zou moeten overnachten. “Als je van natuur houdt, dan is dit de perfecte locatie. Ook ben je zo in Arnhem en zitten we vlak bij de Duitse grens. Het hotel ligt eigenlijk best wel centraal. Van de buitenkant ziet het hotel er vrij kil uit, maar eenmaal binnen ervaar je dat helemaal anders. Er hangt veel sfeer en het is er erg gezellig!”

Luchtfoto van de omgeving van Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg

Heb je nog een afsluitende boodschap voor de (toekomstige) gasten of de lezers?

“Voor een unieke ervaring en een prachtig uitzicht moet je naar De Wageningsche Berg!”

Wij willen Nathalie ontzettend bedanken voor haar medewerking!

Wil je meer informatie over het hotel of wil je alvast een overnachting boeken? Bekijk dan de website van Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen.

Wil jij ook bij Fletcher Hotels werken? Bekijk dan hier de openstaande vacatures bij jou in de omgeving!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies.

Fletcher Hotels gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om de website nog gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer in ons cookiebeleid.  Indien u niet akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies, kunt u dit instellen via uw Browser. Meer info