Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier

Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier

Maandag 26 november 2018, categorie: Maak kennis met.., Sinnie Lok, Judith de Rooij & Karlijn Embrechts

In ''Maak kennis met..'' nemen we je mee naar één van onze unieke Fletcher hotels. De hotelmanager, receptioniste, chef-kok of ober vertellen je wat het hotel volgens hen uniek maakt, hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet, wat de specialiteiten van de chef-kok zijn en nog veel meer! Deze week spraken wij met Gert Jan, medewerker bediening bij Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier..

Ontmoet Gertjan, medewerker bediening

Sinds oktober 2015 is Gert Jan werkzaam in Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier. Binnen het hotel is hij inzetbaar op diverse afdelingen. ‘’Ik werk voornamelijk op het ontbijt en in de RIVA Wijnlounge, maar daarnaast ben ik ook inzetbaar bij de receptie en in de keuken.’’ Hij is op en top gastheer en kent de RIVA Wijnlounge op z’n duimpje. ‘’Van brandalarm tot aan de kleine dingetjes, inmiddels ben ik bekend met het hele bedrijf.’’

Gertjan woont op vijf minuten afstand van Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier. De keuze om hier te gaan werken was dan ook snel gemaakt. ‘’Hiervoor werkte ik in Amsterdam. Een hele tijd lang heb ik beide banen gecombineerd, maar op een gegeven moment werkte ik 80 uur in de week. Uiteindelijk heb ik toch gekozen  voor de afstand en tot nu toe heb ik absoluut geen spijt gehad van deze keuze.’’

Vooral de diversiteit in het werk, fijne collega’s en vaste gasten maken het werken in het hotel ontzettend leuk. ‘’Dagelijks zie ik terugkerende gasten, maar er zijn ook gasten die in de zomer en winter terug komen. Op een gegeven moment onthoud je de gezichten die hier vaker komen en herken je elkaar. Dat is zo leuk. ’’

Om deze reden te versterken noemt hijzelf een bijzonder voorbeeld. ‘’Er is een ouder stel  dat al 3 jaar lang 1 á 2 keer per jaar  komt overnachten bij ons. Vorig jaar hebben zij een bezoek gebracht aan Laren. Hier stond ik toevallig op de schaatsbaan waar ze me toen hebben opgezocht. Vervolgens ben ik met ze uiteten geweest. Dit was een bijzondere, maar bovenal super leuke ervaring!’’

Een dag op de werkvloer met Gertjan

‘’Ik begin mijn dag met het opstarten van het ontbijt. Hoe ik mijn dag vervolg, hangt af van het feit of ik alleen ingepland sta of samen met een collega. Als ik alleen ingepland sta dan start ik alleen het ontbijt en ga ik daarna door naar de RIVA Wijnlounge. Als ik samen met een collega sta dan zwerf ik overal rond in het hotel. Ik kan namelijk niet tegen de rust, dus als ik samen sta dan start ik ook de RIVA Wijnlounge op en houd ik mezelf bezig door extra schoonmaakwerkzaamheden te verrichten .

Om 10 uur is het ontbijt afgelopen en dekken we met z’n alle de tafels op. Na de koffie ga ik door naar de RIVA Wijnlounge en blijf ik daar. Afhankelijk van wie mij aflost blijf ik daar tot drie of vijf uur en ga ik vervolgens naar huis.’’ Gertjan draait voornamelijk de dagdiensten, maar hij vindt het absoluut niet erg om bij te springen wanneer er personeel tekort is. ‘’Als ze personeel tekort komen dan werk ik ook ’s avonds. Ik ga dan tussen de middag naar huis en kom rond 18.00 uur weer terug. Om 22.00 zit mijn werkdag er dan weer op.’’

Waarom Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier?

Het unieke aan Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier is volgens Gertjan zonder twijfel de locatie. Het hotel ligt op een schitterende locatie, aan de kop van de Oude Haven en direct aan het Gooimeer. De hei ligt op een half uurtje afstand van het hotel. ‘’Gasten kunnen gebruik maken van de fietsen die we hier hebben staan. Laren en Blaricum zijn bekende hotspots welke op fietsafstand liggen. Lunchen midden op de hei is wat mij betreft ook een échte aanrader.’’

Qua horeca gelegenheden kent Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier diverse mogelijkheden. ‘’Wanneer je even culinair wilt genieten dan ben je hier aan het juiste adres. Het hotel kent verschillende takken. Allereerst hebben we restaurant Laguna, waar je terecht kunt voor heerlijke pasta. Daarnaast kun je van smaakvolle gerechten genieten in ons J Restaurant. Uiteraard kun je in de RIVA Wijnlounge terecht voor een lekker glaasje van onze geselecteerde wijnen, maar ook de gin-tonic is een erg populair drankje. Dan hebben we nog De Kalkovens, onze evenementen locatie. Hier vinden geregeld feesten plaats.’’

Wij willen Gert Jan bedanken voor zijn medewerking. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het hotel of wil je alvast een overnachting boeken? Bekijk dan de website van Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier.

Wil jij ook bij Fletcher Hotels werken? Bekijk dan alle openstaande vacatures bij jou in de omgeving!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies.

Fletcher Hotels gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om de website nog gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer in ons cookiebeleid.  Indien u niet akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies, kunt u dit instellen via uw Browser. Meer info