Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg

Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg

Woensdag 25 september 2019, categorie: Maak kennis met.., Manuela Carbo, Karlijn Embrechts & Judith de Rooij

In ''Maak kennis met..'' nemen we je mee naar één van onze unieke Fletcher hotels. De hotelmanager, receptioniste, chef-kok of ober vertellen je wat het hotel volgens hen uniek maakt, hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet, wat de specialiteiten van de chef-kok zijn en nog veel meer! Deze week spraken wij met Joey Israël, werkzaam in de bediening en als receptionist bij Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg.

Ontmoet Joey

Joey is al sinds september 2018 werkzaam in het hotel. Daarvoor heeft Joey al op een aantal vakantieparken gewerkt. Hier deed hij zowel animatie- als receptiewerk in Nederland maar ook in Frankrijk. Mensen het naar hun zin maken is wat Joey het liefst doet!

“Het leukste aan het werken in dit hotel vind ik om ervoor te zorgen dat mensen het naar hun zin hebben. Mensen komen hier natuurlijk voor hun plezier. Dan vind ik het ook het mooiste als mensen ook weer met plezier weggaan en een leuke tijd hebben gehad.”

“Waar ik het meest trots op ben is dat ik een vast aantal uren heb gekregen en een dubbele functie heb. Hierdoor kan ik meerdere kanten van het hotel zien en blijft het werk afwisselend. Doordat je op meerdere aspecten meedraait en nieuwe dingen leert, zijn er veel meer doorgroeimogelijkheden. Mijn ambitie is om door te groeien binnen Fletcher en meer te leren met behulp van de hotelmanager.”

Een dagje werken met Joey

Aangezien Joey een dubbele functie heeft in het hotel, ligt het erg aan zijn dienst hoe een dag wordt ingevuld. “In de bediening begin je meestal ’s middags en werk je tot de avond. Of je hebt alleen een avonddienst en dan sluit je ook af. In de bediening is het belangrijk dat mensen altijd wat te drinken hebben en dat ze weten wat ze te eten krijgen. Ze moeten weten wat voor saus en bijgerechten ze bij het bestelde gerecht geserveerd krijgen zodat hier achteraf geen vragen over zijn. Alles moet duidelijk zijn zodat ze gewoon lekker kunnen eten.”

“Bij de receptie heb je vaak ochtenddiensten. Bij een ochtenddienst ondersteun je bij het ontbijt maar je checkt ook mensen uit. Verder zorg je ervoor dat alles in orde is voor de mensen die komen inchecken. Op deze manier weet je zeker dat als de nieuwe gasten komen inchecken ze binnen een mum van tijd alle informatie hebben die ze nodig hebben en niet hoeven te wachten omdat jij nog van alles moet regelen.“

Over Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg

Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg is een monumentaal pand. Het pand wordt al sinds 1700 gebruikt als hotel. “In januari 2017 is het hotel flink gerenoveerd. Echter doordat het een monumentaal pand is, zijn een aantal moderne aspecten zoals dubbel glas, een airco en vloerwarming wettelijk niet toegestaan. Het hotel is dan ook in een wat oudere stijl ingericht maar heeft een aantal moderne elementen. Dit geeft een mooi contrast tussen oud, gemoedelijk en modern. Verder heeft het hotel 43 kamers, een restaurant en een bar/lounge. Sinds kort verhuren we ook fietsen, zowel normale fietsen als E-bikes. Ook is er een mogelijkheid voor de gasten om hun eigen fiets mee te nemen en deze veilig te stallen in onze fietsenstalling. “

“Ook bevindt zich een Bar Bistro DuCo restaurant in het hotel. De Josper houtskooloven is denk ik zeker een punt waar je mee scoort omdat maar weinig restaurants zo’n houtskooloven gebruiken.”

Echte aanraders

“Ik raad eigenlijk altijd de Mixed Grill aan als mensen vragen wat zij het beste kunnen bestellen. De Mixed Grill is een gerecht dat bestaat uit verschillende vleessoorten, allemaal gegrilld op de Josper houtskooloven. De Mixed Grill wordt ook echt het vaakst besteld.”

Joey raadt het oude centrum van Middelburg enorm aan. “Als mensen vragen waar ze naar toe moeten, geef ik ze altijd een wandelroute mee. Als je deze wandelroute volgt kom je langs alle oude poorten, grachten en gebouwen. Middelburg is wat ouderwetser en als je dan uit een grote stad komt dan ben je dat niet gewend. Mensen vinden dat echt leuk om te ontdekken.”

Als laatste tip zegt Joey dat je net iets buiten het centrum moet gaan wandelen, dan zie je net even iets apartere dingen dan als je alleen maar in het oude centrum blijft.

Waarom Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg?

“Je zou alleen al een keertje moeten komen slapen in het hotel om het oude centrum van Middelburg te bewonderen én om natuurlijk een gerecht te proeven van de Josper houtskooloven. En natuurlijk voor het Zeeuwse weer, het is hier in de zomer namelijk altijd net iets beter weer dan in de rest van het land!”

Heb je nog een afsluitende boodschap voor de (toekomstige) gasten of de lezers?

“Kom een keer gezellig bij ons langs en geniet van de mooie bezienswaardigheden en de verschillende gebouwen die Middelburg te bieden heeft. Geniet van de Zeeuwse kust en kom bij ons van de Josper houtskooloven proeven voor een unieke smaaksensatie. En vergeet ook zeker niet je fiets zodat je lekker langs de kust kan fietsen!”

Wij willen Joey ontzettend bedanken voor zijn medewerking!

Wil je meer informatie over het hotel of wil je alvast een overnachting boeken? Bekijk dan de website van Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg.

Wil jij ook bij de grootste hotelketen van Nederland werken? Bekijk dan de openstaande vacatures bij jou in de omgeving!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies.

Fletcher Hotels gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om de website nog gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer in ons cookiebeleid.  Indien u niet akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies, kunt u dit instellen via uw Browser. Meer info