Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland

Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland

Dinsdag 19 maart 2019, categorie: Maak kennis met.., Karlijn Embrechts & Judith de Rooij

In ''Maak kennis met..'' nemen we je mee naar één van onze unieke Fletcher hotels. De hotelmanager, receptioniste, chef-kok of ober vertellen je wat het hotel volgens hen uniek maakt, hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet, wat de specialiteiten van de chef-kok zijn en nog veel meer! Deze week spraken wij met Ellen, werkzaam op de Banquet en Sales afdeling bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland.

Ontmoet Ellen

Ellen is op dit moment 4 maanden werkzaam op de afdeling Banquet en Sales. “Maar hiervoor heb ik al 2 keer stage gelopen en daarop aansluitend heb ik nog 2,5 jaar gewerkt bij de receptie.” Ellen is dus een bekend gezicht in het hotel.

Het leukste aan het werken in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland vindt Ellen de collega’s. “Het is altijd gezellig met elkaar en ook zeker met andere afdelingen. Je merkt hier dat de lijnen erg kort zijn. Als bijvoorbeeld de Housekeeping wat nodig heeft of de bediening heeft het druk, dan helpen we elkaar waar nodig is.”

“Het leuke aan het hotel is dat het 2 restaurants heeft. Veel verschillende soorten gasten komen hier naartoe. Veel gasten komen op en top gekleed voor een culinair diner met alles erop en eraan, maar er zijn ook gasten die in hun sportkleding komen omdat ze net van de fiets komen of hebben gegolfd. Het is leuk om al deze verschillende gasten het naar hun zin te maken.”

Een dagje in de schoenen van Ellen

Elke werkdag is anders bij Ellen. “Over het algemeen kom ik om 9:00 uur binnen. Dan begin ik met het openen van mijn mailbox. Dan check ik eerst wat er is binnen gekomen en wat er belangrijk is. Vaak heb ik een to do lijstje met wat er die dag moet gebeuren, dus daar start ik na het lezen van mijn mailbox mee. Meestal komt er nog van alles tussendoor; een telefoontje, dan moet ik weer daarheen, dan is er een wijziging in een groepsaanvraag of er komt een zaal extra bij.” Ellen werkt van maandag tot vrijdag van 9:00 uur tot 17:00, 40 uur in de week.

Waar Ellen trots op is, is dat ze goed Duits en Engels spreekt. “Nu spreek ik niet meer zo heel veel Duits, maar toen ik nog bij de receptie werkte moest ik dat wel. Het is leuk als je de taal goed beheerst en dat is zeker iets waar ik trots op ben. Gasten vinden het namelijk erg fijn om in hun eigen taal aangesproken te worden.”

Over Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland

Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland is gelegen in het zuiden van de Veluwe en dichtbij de bruisende stad Arnhem. “Zoals je al ziet, wanneer je aankomt, is de buitenkant al heel oud. Maar dat maakt het ook wel weer leuk! De binnenkant is ook wel wat verouderd, maar je kunt hier niet naar binnen lopen en verwachten dat het heel modern is, dat past niet bij de buitenkant en bij wat wij als hotel willen uitstralen.”

“Ons hotel heeft 71 hotelkamers, 10 vergaderruimtes, 2 restaurants waarvan 1 met een Michelenster. De Kromme Dissel zorgt in principe zelf voor alles, maar soms wordt er vanuit de bediening in het andere restaurant geholpen als dat nodig is. Verder heeft het hotel een mooi groot zwembad, sauna, stoomcabine, 2 whirlpools en een beautyruimte, maar deze wordt helaas tijdelijk niet gebruikt. Mocht een gast toch graag een behandeling willen, dan hebben wij contact met een dame die extern behandelingen verzorgd.”

Echte aanraders

Ellen raadt de gasten zeker aan om een keer in De Kromme Dissel te komen eten. “Het 7-gangen diner is wel erg speciaal. Het menu wisselt met de seizoenen mee, maar je kunt gewoon merken dat de keukenbrigade met veel passie en liefde voor het vak de gerechten opdienen.”

“Midden of eind september vindt altijd de Airborne plaats, alle veteranen slapen dan altijd hier in het hotel. Dat is altijd een heel leuk weekend om te werken!  Gasten die ooit nog hebben mee gedaan vertellen dan heel mooi over wat er is gebeurd en hoe ze dat hebben aangepakt. En verder komen er veel mensen naar het hotel om te wandelen en te fietsen over de Veluwe.”

Waarom Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland?

“Iedereen in het hotel is erg gastvrij en vriendelijk. Als iemand een borstel of een kam nodig heeft is er altijd wel een collega in het hotel aanwezig die even naar de supermarkt rijdt om het te halen. Verder proberen wij altijd zo veel mogelijk mee te denken met onze gasten om het hen zo goed mogelijk naar hun zin te maken.”

Heb je nog een afsluitende boodschap voor de (toekomstige) gasten of de lezers?

“Kom vooral eens kijken, kom langs! Bel of stuur een mail met wat jullie wensen zijn en dan gaan we er wat leuks van maken!”

Wij willen Ellen ontzettend bedanken voor haar medewerking!

Wil je meer informatie over het hotel of wil je alvast een overnachting boeken? Bekijk dan de website van Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland.


Wil jij ook bij de grootste hotelketen van Nederland werken? Bekijk dan de openstaande vacatures bij jou in de omgeving!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies.

Fletcher Hotels gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om de website nog gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer in ons cookiebeleid.  Indien u niet akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies, kunt u dit instellen via uw Browser. Meer info